Mesaj gönder
Ana sayfa Haberler

Motor sınıflandırması ve seçimi

Ben sohbet şimdi
Müşteri yorumları
İnsanların sorunu e-posta iletişimi üzerinden çözme şeklinizi gerçekten takdir ediyorum. Müşteriye iyi hizmet. Ve çok hızlı.

—— Rohit Raj Hasija

Çin'deki başka bir şirketten m/c aldık, ancak Nide ekibinin bu kadar ayrıntılı bilgisi ile sorunu çözme kararlılığı gerçekten takdire şayan.

—— İmparatorluk Elektrik Şirketi

Stator sarma makinesi bana mükemmel durumda ulaştı. Çok iyi çalışıyor, Satın alma işleminden çok memnun kaldım

—— Kapil Agarawal

NIDE, teknik gereksinimlerime göre dikkatlice kontrol edildi ve hızlı bir şekilde uygun motor üretim çözümleri sağladı

—— koo

şirket Haberler
Motor sınıflandırması ve seçimi
hakkında en son şirket haberleri Motor sınıflandırması ve seçimi

Motor sınıflandırması ve seçimi

 

İlk olarak, motorun sınıflandırılması

 

1. Çalışma gücünün türüne göre: DC motor ve AC motora ayrılabilir.

 

1) DC motorlar yapısına ve çalışma prensibine göre ayrılabilir: fırçasız DC motor ve fırçalı DC motor.

Fırçalı DC motorlar ayrılabilir: sabit mıknatıslı DC motorlar ve elektromanyetik DC motorlar.

Elektromanyetik DC motor bölüm: seri uyarılı DC motor, şönt DC motor, ayrı uyarılı DC motor ve bileşik uyarılı DC motor.

Kalıcı mıknatıslı DC motor bölüm: nadir toprak kalıcı mıknatıslı DC motor, ferrit sabit mıknatıslı DC motor ve AlNiCo sabit mıknatıslı DC motor.

 

2) Aralarında, AC motorlar ayrıca ayrılabilir: tek fazlı motorlar ve üç fazlı motorlar.

 

2. Yapısına ve çalışma prensibine göre bölünebilir: DC motor, asenkron motor, senkron motora ayrılabilir.

 

1) senkron motorlar ayrılabilir: sabit mıknatıslı senkron motorlar, relüktans senkron motorlar ve histerezis senkron motorlar.

 

2) Asenkron motorlar bölünebilir: endüksiyon motorları ve AC komütatör motorları.

Asenkron motorlar üç fazlı asenkron motorlar, tek fazlı asenkron motorlar ve gölge kutuplu asenkron motorlara ayrılabilir.

NS AC komütatör motoru ayrılabilir: tek fazlı seri uyarımlı motor, AC-DC motor ve itici motor.

 

3. Başlatma ve çalıştırma modlarına göre, aşağıdakilere ayrılabilir: kapasitör başlatmalı tek fazlı asenkron motor, kapasitörle çalışan tek fazlı asenkron motor, kapasitör başlatmalı tek fazlı asenkron motor ve bölünmüş- fazlı tek fazlı asenkron motor.

 

4. Amaca göre bölünebilir: tahrik motoru ve kontrol motoru.

1) Motor sürmek bölünebilir: elektrik motorlu elektrikli aletler (delme, cilalama, cilalama, kanal açma, kesme, raybalama vb. dahil), ev aletleri (çamaşır makineleri, elektrikli fanlar, buzdolapları, klimalar, kaydediciler, video kaydediciler dahil), motorlar, elektrikli süpürgeler, kameralar, saç kurutma makineleri, elektrikli tıraş makineleri vb.) Motorlar ve diğer genel amaçlı küçük mekanik ekipman (çeşitli küçük makine aletleri, küçük makineler, tıbbi ekipman, elektronik ekipman vb. dahil).

 

2) kontrol motoru ayrılmıştır: step motor ve servo motor.

 

5. Rotorun yapısına göre bölünebilir: kafes asenkron motor (eski standarda sincap kafesli asenkron motor denir) ve sargılı rotor asenkron motor (eski standarda yara asenkron motor denir).

 

6. Çalışma hızına göre bölünebilir: yüksek hızlı motor, düşük hızlı motor, sabit hızlı motor, hız kontrol motoru.Düşük hızlı motorlar ayrıca dişli redüksiyon motorları, elektromanyetik redüksiyon motorları, tork motorları ve pençe kutuplu senkron motorlar olarak sınıflandırılır.

 

NS hız düzenleyici motor kademeli sabit hızlı motora, kademesiz sabit hızlı motora, kademeli değişken hızlı motora ve kademesiz değişken hızlı motora bölünebilir ve ayrıca elektromanyetik hız düzenleyici motora, DC hız düzenleyici motora, PWM değişken frekansa ayrılabilir. hız düzenleyici motor ve Anahtarlamalı isteksizlik motoru.

 

NS asenkron motorun rotor hızı her zaman dönen manyetik alanın senkron hızından biraz daha düşüktür.

 

NS senkron motorun rotor hızı yük boyutundan bağımsız olarak her zaman senkron hızda tutulur.

 

İkincisi, doğru motor nasıl seçilir

Motor seçimi için temel gereksinimler şunlardır: sürülen yükün türü, anma gücü, anma gerilimi, anma hızı ve diğer koşullar.Yük tipi DC motor, asenkron motor, senkron motora ayrılmıştır

 

1. Başlatma ve frenleme için özel gereksinimler olmaksızın kararlı yük ve sürekli çalışma ile üretim makinesi, makine, su pompası ve fanda yaygın olarak kullanılan sıradan sincap kafesli asenkron motor kullanmalıdır.

 

2. Başlatma ve frenleme sıktır ve köprü vinçleri, maden vinçleri, hava kompresörleri, geri dönüşü olmayan haddehaneler vb. gibi büyük başlatma ve frenleme torkuna sahip üretim makineleri gereklidir ve sargılı asenkron motorlar kullanılmalıdır.

 

3. Hız düzenleme zorunluluğu yoksa, hız sabitse veya güç faktörünün iyileştirilmesi gerekiyorsa, orta ve büyük kapasiteli pompalar, hava kompresörleri, vinçler, değirmenler vb. senkron motorlar kullanılmalıdır.

 

4. Hız regülasyon aralığı 1:3 veya üzeri olan ve sürekli kararlı ve düzgün hız regülasyonuna sahip üretim makineleri için, ayrı uyarılan DC motor veya sincap kafesli asenkron motor veya değişken frekans hız regülasyonlu senkron motor kullanmak daha iyidir, büyük hassas takım tezgahları ve portal gibi.Planya, haddehane, vinç vb.

 

5. Elektrikli arabalar, elektrikli arabalar, ağır vinçler vb. gibi seri veya bileşik uyarma DC motorları kullanarak, büyük başlangıç ​​torku ve yumuşak mekanik özelliklere sahip bir makine üretmek gerekir.

 

Genel olarak, motora kabaca motoru belirlemek için sürülen yükün türü, motorun nominal gücü, nominal voltaj ve nominal hız verilir.Ancak yük gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamak istiyorsanız, bu temel parametreler yeterli olmaktan uzaktır.Sağlanması gereken parametreler şunları içerir: belirli koşullara göre frekans, çalışma sistemi, aşırı yük gereksinimi, yalıtım seviyesi, koruma seviyesi, atalet momenti, yük direnci tork eğrisi, kurulum yöntemi, ortam sıcaklığı, yükseklik, dış ortam gereksinimleri vb. .

Pub Zaman : 2018-08-16 15:17:30 >> haber listesi
İletişim bilgileri
NINGBO NIDE MECHANICAL EQUIPMENT CO.,LTD

İlgili kişi: Mr. Herbert

Tel: 0086-15067409300

Faks: 00-86-057487295637

Sorgunuzu doğrudan bize gönderin